De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Reddendag 2021

Er zijn veel opleidingsactiviteiten. Daarbij hoort natuurlijk ook de reddendag. Natuurlijk is deze dag van belang voor diegenen in opleiding, maar ook voor alle andere duikers is het blijven beoefenen van de reddingsvaardigheden van belang. De reddendag zal dit jaar plaatsvinden op 25 september.

Van oudsher doen daar alle duikers die dat willen aan mee en de deze dag hoorde bij de module Redden. In de nieuwe opleiding zijn de vaardigheden t.a.v. buddyhulp en is de kennis en oefenen over duikongevallen verspreid over de 1 t/m 3 ster brevetten. Tijdens deze dag worden met name de 2* cursisten uitgenodigd om mee te doen, maar natuurlijk is het voor iedere duiker, ongeacht brevet van belang om de reddende vaardigheden te blijven oefenen. Natuurlijk zijn er scenario’s voor elke brevettering en worden er geen dingen van je verwacht die je brevet ‘te boven gaan’.

Een verandering ten aanzien van andere jaren is wel dat je actief deelneemt aan de reddendag als je aanwezig bent op 25 september.

Wat we vooral willen is dat iedereen een leuke en leerzame duikdag zal hebben. De EC organiseert een BBQ om de dag lekker af te ronden! Het is prettig als je je vantevoren opgeeft (tel., per mail of app) bij Walter of mij (Judith). Op deze manier kunnen wij een inschatting maken van de verschillende scenario’s.

Vanuit het OT
Walter en Judith

    • Willem op 14 september 2021 op 15:21

    Bij deze meld ik me aan voor de redden dag op 25 september. Ik neem geen deel aan de BBQ.

    Groet Willem Kooi.

Geef een reactie