De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Duikverhalen #1

Ook vandaag trotseerden enkele duikers water van de Maarsseveense Plassen. Er was weer volop leven te zien, al was het zicht vorige week beter. De buddyparen waren snel gevormd en ik mocht een mooie duik maken met Hein.

De snoeken lieten zich vandaag wel weer gelukkig wel in grote getale zien. Natuurlijk zat de bekende snoek weer bij de hangmosselcultuur, maar er werden ook snoeken gesignaleerd bij de paraglider en bij de kooi even verderop. Deze snoek bleef rustig liggen en liet zich goed bewonderen, zwom rustig een rondje om van die enge duikers af te komen en zwom rustig weer op de duikers af. Een van de snoeken die Ron tegen is gekomen liet zichzelf bijna kietelen, maar besloot toch dat Ron dat niet mocht doen. Mooie vissen zijn het toch!

Een proefduiker die vandaag met Ron mee heeft gedoken is dan ook vol enthousiasme over de snoeken boven gekomen. Ook het formaat van deze rovers maakte veel indruk. Menno en Hein maakten een mooie en rustige duik langs verschillende delen van de plas en zijn zowaar twee keer langs de marktkraam gezwommen! Toen het uiterste punt van de plas en het bandenspoor bereikt was, is de koers terug ingezet. Dit is een deel geweest waar ik zelf nog niet zo vaak heb gedoken, maar waar ik zeker terug ga komen! Een deel die ik graag nog eens bezoeken wil, is de kerstboom en het grote wrak en de kerstboom waar Hein mij over heeft verteld, maar die ik nu helaas gemist heb.

Toen alle duikers het water uit waren en uitwendig weer opgewarmd waren door de warme douche, kon de inwendige mens ook opgewarmd worden door een heerlijke kop soep die Maurice klaar had gemaakt, waarvoor dank!

Aangeleverd door Menno.

Ook een mooi duikverhaal? Mail deze naar social@lakediving.nl!