De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Leren duiken

Wil je ervaren hoe het is om met persluchtapparatuur te duiken? Kom dan eens kennismaken met onze vereniging en maak een duik in zwembad De Kwakel of bij ons clubhuis aan de Maarsseveense Plas.

proefduikEen kennismakingsduik in het zwembad wordt gehouden in zwembad De Kwakel, Paranadreef 10 (Overvecht) op een maandagavond van 20:30 tot 23:00 uur. Je wordt begeleid door een instructeur van onze club. Het enige wat je hoeft te regelen is je zwemkleding, douchespullen en een verklaring dat je gezond bent. Wij verzorgen de uitrusting. De kosten bedragen € 60,00 per persoon.

Een kennismakingsduik in buitenwater doen we op zaterdagmiddag in de Maarsseveense plas. Ook hier verzorgen wij de uitrusting en begeleiding door een van onze instructeurs. De kosten hiervan bedragen € 60,00 per persoon. Ook voor een buitenduik is een verklaring dat je gezond bent nodig.

We hopen natuurlijk dat het zo goed bevalt dat je besluit bij ons lid te worden en te leren duiken. De kosten van de kennismakingsduik worden dan in mindering gebracht op je cursusgeld.

Wil je meteen inschrijven en leren duiken?
brevetcard-1duikerDat kan. Lake Diving start regelmatig een nieuwe beginnersopleiding, de duikcursus “1 sters duiker NOB” van de Nederlandse Onderwatersport Bond. De 1*-duikopleiding is de eerste stap op weg naar een boeiende hobby, want je duikcarriëre begint pas echt als je zelfstandig en veilig kunt duiken. Deze opleiding is vergelijkbaar met de bekendere PADI Open Water opleiding en levert een internationaal erkend duikbrevet op. In een paar maanden tijd leer je zelfstandig duiken met een buddy (je duikmaatje, je duikt namelijk nooit alleen) tot een diepte van maximaal 20 meter. De cursus bestaat uit een 4-tal theorielessen, 5 praktijklessen in het zwembad en een aantal duiken in buitenwater.

Wat kost dat nou, zo’n opleiding?
Lid worden
Als je bij Lake Diving leert duiken, word je allereerst lid van onze club. Wij zijn een vereniging met een eigen opleidingenteam, bestaande uit duikinstructeurs die de cursussen geheel vrijwillig geven omdat ze duiken en het opleiden van duikers leuk vinden. Ze worden niet betaald en daarom kan de opleiding tegen een relatief lage prijs worden gegeven. Als je nu lid wordt betaal je maar 360 euro cursusgeld voor de hele beginnerscursus, inclusief gebruik van een duikuitrusting en flesvullingen. Bovendien betalen we je lidmaatschap tot december 2021. Voor de duikuitrusting die we je toevertrouwen vragen we een borgsom van 300 euro.
Duikmedische keuring
Om veilig te duiken moet je zijn gekeurd door een duikarts. Gecertificeerde artsen die deze keuring verrichten vind je op www.mijnduikerarts.nl en www.duikgeneeskunde.nl. Een keuring kost tussen de 40 en 85 euro. Mogelijk wordt dit (deels) vergoed door je zorgverzekeraar.
Uitrusting
Tijdens de opleiding verzorgen wij een deel van de uitrusting, maar begin je al snel met het aanschaffen van je eigen spullen. Vóór de eerste zwembadles koop je binnenvinnen, masker, snorkel en loodgordel. Vóór de tweede buitenwaterduik: duikpak met cap, handschoenen, laarsjes en hielloze buitenvinnen.
Doorgaan met duiken kost natuurlijk wel wat, en je bent op de lange termijn het goedkoopst uit als je je eigen volledige uitrusting aanschaft. Hierbij moet je globaal rekening houden met een uitgave van 1.100 à 1.400,- euro, hoewel het véél goedkoper kan als je goed zoekt op Marktplaats. Wij helpen je er graag bij.

Inschrijven voor de duikcursus
Als je meer informatie wilt over de opleiding, stuur dan een e-mail naar opleiding2022 ‘at’ lakediving.nl. Wil je je meteen inschrijven, word dan lid.