De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Vulstation

Compressor
Lake Diving is al een aantal jaren in het bezit van een compressor. Aan de compressor zijn een aantal bufferflessen gekoppeld zodat er voldoende lucht is om direct de duikflessen te vullen. Vullen kan tot 200 Bar. Buiten het pand hangt een kast met een vulbalk waar personen die in het bezit zijn van een sleutel en een elektronische tag dagelijks van 10.00 tot 23.00 uur hun duikflessen kunnen vullen.

Het door de fabrikant vastgestelde onderhoud van de compressor wordt samen met de jaarlijks verplichte luchttest wordt door de leverancier uitgevoerd. De lucht wordt gefilterd met behulp van een filtersysteem. Dit systeem voorkomt dat de compressor kan draaien als de filters verzadigd zijn. Het filtersysteem zorgt er voor dat er allen maar schone lucht in de persluchtflessen komt.

Vulsysteem voor niet leden
Vullen kan alleen met een tag (elektronische sleutel) en/of prepaid vultegoed. Dit werkt bijna hetzelfde als de normale vulstations maar in plaats van dat er geld in de vulautomaat te stoppen houd je jouw tag voor de id-lezer en wordt de fles gevuld met 400 liter. Er wordt dan 50 eurocent van het tegoed afgeschreven.
Als jij ook gebruik wilt maken van de vulmogelijkheid van Lake Diving stuur dan een mail naar vulpunt@lakediving.nl.

Vulsysteem voor leden
Leden van Lake Diving hebben de mogelijkheid een vulabonnement af te sluiten. Als lid kan je dan onbeperkt jouw eigen persluchtflessen te vullen. Een abonnement kost 40 euro. Als je als lid weinig duikt dan kan je uiteraard ook een prepaid-kaart nemen.