De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Oud duikgebied “Boeddha” herleeft!

Het oude duikcentrum van Dive- & Surfcenter, in de volksmond bekend onder de naam Boeddha, aan de noordkant van de Maarsseveense plassen heeft een nieuwe bewoner gekregen: Onderwatersportvereniging Lake Diving. Een aantal jaren geleden moest door nieuwbouwplannen op deze plek dit duikcentrum gedwongen sluiten. Veel duikers in Midden Nederland de wijde omtrek hebben hier hun eerste ervaringen opgedaan met het duiken in Nederlands water. Op de plek van het duikcentrum is nu een sauna verrezen en heeft de Utrechtse Kano Club (UKC) zijn kanocentrum gevestigd.
Kort geleden heeft duikvereniging Lake Diving de eerste contacten gelegd met UKC om de mogelijkheid te onderzoeken om het oude duikgebied weer in gebruik te nemen. Water zit in het DNA van zowel de kanoërs als de duikers. Alleen het gebruik is anders. De kanoërs gebruiken de oppervlakte terwijl de duikers de diepte opzoeken om het onderwaterandschap te verkennen. Er was één moment in de week waarop het clubgebouw en het water niet gebruikt werden voor kano-activiteiten. Op zaterdag stond het gebouw leeg en Lake Diving en UKC hebben met elkaar goede afspraken gemaakt zodat er nu weer volop gedoken wordt.

Dat deze verhuizing naar de andere zijde van de plas voor Lake Diving zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit de vele clubgenoten die elke zaterdagmiddag langs komen. Om te duiken, voor een opleiding, maar ook om een kopje koffie of een andere versnapering te nuttigen onder het genot van een gezellig praatje aan de bar. Het geeft deze vereniging weer nieuw elan. Dit is ook zeker te merken aan de aanwas van nieuwe leden en de 1*-, 2*- en 3*-opleidingen die elke zaterdag gegeven worden.
Wil je ook eens kennis komen maken met Lake Diving op deze “nieuwe” duikstek en de ongedwongen en gezellige sfeer komen proeven? Kom dan eens langs. als je je komst tijdig aankondigt zorgen we dat er iemand is om je te ontvangen en rond te leiden.

duikkaart_maarsseveen