De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Droge duik in het AMC

Droog de diepte in! Dertien Lake Divers maakten op zondag 15 december een droge duik in de hyperbare kamer van het AMC.

Voorafgaand aan de droge duik en na een heerlijk kopje koffie zijn de dertien Lake Divers in een minicollege weer up-to-date gebracht over duikongevallen, decompressieziekten, over de afdeling hyperbare geneeskunde en over de decotank zelf.
Het bezoek aan de grote decompressietank stond vervolgens op het programma. Met deze tank zijn de droge duikers naar 15 meter diep afgedaald, werd een ballon voorafgaand aan de duik opgeblazen en mee naar beneden genomen en werd op het diepste punt een ballon opgeblazen om het uitzetten van lucht goed te kunnen zien. Daarom is het dus zo belangrijk om niet je adem in te houden tijdens de opstijgingen en is het zo belangrijk om je veiligheidstops goed te houden. De computers werden goed in de gaten gehouden, de oren goed geklaard (want dat moest echt heel vaak gebeuren) en de temperatuur ging best heftig op en neer. Een diepe duik met 25 graden staat in Nederland niet zo vaak op het programma.
Weer veilig boven en uit de tank werden uiteraard de logboeken ingevuld, de computers met elkaar vergeleken en werd nog even nagepraat. Een bijzondere en leerzame ervaring. Dat is het zeker!

(Onderstaande foto’s zijn scherper bij het klikken op de thumbnails)

    • Luc op 15 december 2019 op 16:06

    Tijd geleden dat we doken met zoveel dames

Geef een reactie