De duikvereniging van Utrecht en omstreken
Maarsseveense plas, Westbroekse Binnenweg 2C, Tienhoven

Nieuwjaarsplons 2018

Twintig dappere duikers doken exact om 15.00 uur op zaterdagmiddag 6 januari het nieuwe jaar in. Men had ook dit jaar weer flink hun best gedaan om een mooie outfit te verzorgen. Onder de duikers waren piraten, koeien, pinguins, chirurgen gekleed in operatiekamerkostuum, duikers versierd met geknutselde vissen en crêpepapier, ninja’s, gekke pruiken en jasjes en enkele andere duikers waren echte bikkels aangezien zij in zwemkleding alleen het water in gingen. De eerste prijs ging toch echt naar de dapperste en meest stijlvolle duiker. Xander en Liz doken gekleed in pak en als panter het water in. Zelfs een mooie, zelfgeknutselde spandoek kon niet ontbreken. Terechte winnaars.

Nadat zij van Hein de knalmeneer het startschot kregen, sprintten de duikers het water van de Maarsseveense plassen in. Koud was het zeker, maar toch ging iedereen tot aan zijn schouders onder water, zoals het hoort. Uiteraard was ook neopreen dit jaar weer uit den boze en dat had een behoorlijk effect. Het koude water slaat gelijk op je lichaam en de kou laat gelijk van zich merken. Eenmaal door de eerste schok heen gezwommen trok Gerrit dieper het water in. Helaas werd hij toch nog door een oplettende duiker ingehaald, waardoor hij ook dit jaar niet meer de verste zwemmer was. Toen geconstateerd was dat één van de duikers probeerde te sjoemelen, werd hij alsnog tot aan zijn schouders het water in gewerkt.

Na deze verfrissende duik stond een heerlijk kopje warme chocolademelk en gluhwein klaar voor de duikers en familie. Onder het genot van een warme drank dropen de duikers uit en kregen sommige duikers de consequenties van hun ongelukkig gekozen versieringen onder ogen. Knieën en nekken waren blauw van het afgevende crêpepapier. Mooie, witte shirtjes waren hemelsblauw geworden. Een lekkere warme douche was het vervolg met een gezellige borrel en een bal van Rini na.

Iedereen hartstikke bedankt voor alle moeite die jullie op welke wijze in de organisatie van deze duik hebben gestoken. Het was een mooi begin van een nieuw (duik)jaar!

Geef een reactie